Sayfalar

8 Temmuz 2010 Perşembe

Gezi Notları - Kıyıköy

İstanbul'a yaklaşık 140 km mesafede (Mahmutbey gişelerinden itibaren), Karadeniz kıyısında şirin bir kasaba Kıyıköy. Yaz aylarındaysanız, dolu dolu bir hafta sonu yaşamak için Kıyıköy ideal bir tercih olacaktır. Burada hem denize girmek, hem nehirde sandal kiralayıp gezinti yapmak, hatta balık tutmak şansına sahip olacaksınız. Konaklamak için bol miktarda pansiyon mevcut. Cumartesi – Pazar gününüzü hiç sıkılmadan rahatlıkla geçirebilirsiniz burada. Pansiyonlara oda başı para ödeniyor. Genellikle bir oda 45-50 TL.







Kıyıköy'e otomobille gitmek için TEM yolunu kullanın. Edirne istikametini izleyerek Çerkezköy çıkışından sapın ama merkeze girmeden Saray istikametine devam edin. Ordan Kıyıköye 20-25 km mesafe kalıyor zaten.






Kıyıköy'e gittiğinizde köyün ilk yerleşimcileri olan Rumlar tarafından, kayalara oyularak yapılan ama artık harabeye dönmüş Aya Nikola Manastırı'nı ziyaret etmeyi unutmayın.


Ordan dönüşte Papuç Deresi kenarında sandal ya da kano kiralayıp gezinti yapabilirsiniz. Derede şansınız varsa balık yakalama imkanınız bile olabiliyor. Dere kenarları pinki yapmak için de uygun bir ortam sağlıyor.



Denize girmek için Liman'daki plajı ya da Selves Koyu'nu tercih edin. Selves Koyu daha sakin bir yer, tabi tabela olmayan yolda oraya ulaşabilirseniz.


Kıyıköy'de çok lezzetli balıklar var. Liman'ın üst tarafına düşen Köşk Lokantası'nda iyi balık güzel manzarayla ve güleryüzle birlikte sunuluyor.

Kıyıköy'de insanlar yolun kenarında değil, tam ortasında yürümeyi tercih ediyorlar. Korna çalarsanız, “koca yol neyine yetmiyor” diyorlar:)