Sayfalar

25 Mayıs 2010 Salı

Gezi Notları: Anadolu Kavağı



Eğer haftasonu ne yapsak diye düşünüyorsanız, bir gününüzü tamamen kaplayabilecek bir yaz gezisi için hem gidiş yolu, hem de orada geçireceğiniz zaman açısından Anadolu Kavağı çok ideal bir tercih olabilir. Buraya gelmek için, İDO şehir hatları tarifesine göz atın. Şehir hatlarının Eminönü'nden başlayarak Beşiktaş, Kanlıca, Yeniköy ve Sarıyer'e uğrayarak Rumeli ve Anadolu Kavağı'na ulaşan Boğaziçi özel gezi hattı var. Sezona göre, şehir hatlarının diğer tarifelerine de göz atmak iyi olur. Sarıyer'den gidecekseniz gün içinde 2 saatte bir kalkan bir motor var Anadolu Kavağı'na. Sarıyer'den doğrudan Rumeli Kavağı'na uğramadan geliyorsa, motorun yolculuğu yaklaşık 10 dk sürmekte. Tabi Anadolu yakasında iseniz, Beykoz'dan karayolu ile geçmenizde de bir sakınca yok.



İskeleye ulaştıktan sonra eğer hemen yemek yemeyecekseniz, yukarıya doğru kaleye tırmanışa geçebilirsiniz.



Kaleye tırmanırken ilginç bir oyuncak mağazası var. İçeriye girme zamanımız olmadı ama çok güzel pinokyo oyuncakları yapmışlar.

Yaklaşık 2 km mesafede bulunan tarihi kaleden güzel bir boğaz manzarası seyretmek bütün yorgunluğunuzu alacak. Çok acıkmadıkça aşağıya inmek istemeyeceksiniz. Anadolu Kavağı'na geldiyseniz balık yemeniz gerekir. Hem kale etrafında, hem de sahilde iskele civarında bir çok balık lokantası var. Kalabalık gittiyseniz, iyi fiyatlandırılmış balık mönülerini tercih edin.